Paneb sügavalt ohkama. Kui rahandusministeerium oma tahtmise saab (minister Mart Võrklaev on varemgi mulle hambusse jäänud) siis Eestis ei saa astmelist tulumaksu enam isegi vabatahtlikult maksta.

Päris rikkad pole astmelist tulumaksu (mida iga maksunduse ekspert pimesi soovitaks ja rahva enamus 25 aastat toetanud on) kunagi maksma pidanud. Nüüd ei saa seda maksta isegi üksi tegutsevad väikeettevõtjad.

Samal ajal riigieelarve otseses mõttes käriseb. COVID-kulud pole veel makstud, Haigekassa on püsimiinuses, tore idanaaber üritab vallutada Ukrainat, mis sunnib Eestile vältimatult peale kõrged kaitsekulud, ja meil - leevendatakse jõukamate klasside maksukoormust.

Disclaimer: ma olen ise selle jõukama klassi esindaja, kes ettevõtluskonto kõrgemat maksumäära maksnud on. Mulle on käesolev ettepanek kasulik, aga isikliku kasu motiivist ei jätku, et mind nõmedust takka kiitma panna. Astmelisi makse tuleks laiendada, mitte kaotada. Astmeliste maksude kaotamine ja lapikud maksumäärad on tee tugevalt kihistunud klassiühiskonda, milles halvimal juhul proletariaati lõpuks enam ei huvita, kas riik püsib või kukub.