Lühidalt öeldes: järsk temperatuuride muutus toob tugeva äikesetormi. Hoidke endid, asi võib ohtlik olla - merele läheb sellise ilmaga ainult idikas. On risk, et paiguti võib tekkida keeristorme, suur sademete kogus on tõenäoline.

Autosid ei tasu jätta suure pehkinud puu alla. Enamuse rahe sortidest neutraliseerib vannilina või tekk tuuleklaasil. Oma peanuppu tuleks kah kaitsta. Ei tasu kraanist kinni hoida, kui välku lööb. Elektrivõrgust võiks kallimad seadmed lahti ühendada.

  • @sunaurusA
    link
    410 months ago

    Tõin just aiast kõik asjad tuppa & panin prügikastide peale suured kivid… loodan nüüd lihtsalt, et homseks on värskelt paigaldatud katus terve 👀

    • @perestroikaOP
      link
      2
      edit-2
      10 months ago

      Jah, nüüdseks (õhtuks) on Saaremaalt 7-sentimeetrisest rahe “terast” pildid ja mõnel autol klaasid sees, mõnel majal vist ka päikesepaneelid purud ja muud lisaks. Sõitis nagu rongiga kagust loodesse, tõmbas Lätis mõned põllud madalaks ja peksis põllumehe vaeseomaks, siis läks Sõrve säärele laastama ja siis tegi erikülastuse Hiiumaale.

      Halb, et tegi. Hea et kusagil tiheda asustusega kesklinnas ei tõmmanud sellist rahet käima.

      Minu päikesepaneelid on kõik terved, aga osade allesjäämine ei olnud päris kindel. Vertikaalpaneele rahe ei võta, küll aga ülespoole vaatavaid. Maapealsetele kaldpaneelidele pean leidma vertikaalseks keeramise viisi (või tegema ümber püsivalt vertikaalseks paigalduseks… siis jääb rahe energiast paneeli külge vaid väike osa… katuse omadega on vist keerulisem. Mõtlen juba paar tundi taustal lahendust välja, aga lihtsat lahendust ei paista. Paistab kihtplastiku peale kleepimise tüüpi lahendusi… ehk siis jube töömahukaid.

  • @boonhet
    link
    110 months ago

    deleted by creator