Hei. Rööm näha seda algatust. Olen liitunud. Kuna eesti lemmy.worldis ja lemm.ee eesti on hetkel mitte-aktiivsed kogukonnad, siis kas Te oleksite selle lemmy.world Eesti kanali minule loovutama?

Sooviksin hakata lemmy.world eesti kanalit ise vedama ja arendama. Loodan, et olete nöus loovutama antud (hetkel ainult ümbersuunamiseks) kanali edasi andma inimesele, kes tahaks sellest eestlastele funktsioneeriva ja aktiivse kogukonna luua.

Lisaks näen, et teil läheb lemm.ee insta arendamine ilusti ja juba see üksi on metsik aja- ja energiakulu.

Olen ise aktiivne eesti redditi kasutaja ning saan keskenduda lemmys ainult lemmy.worldi eesti kanalile, sest ma ei vea ühtegi teist kogukonda. Küll aga on mul kogemused kogukondade loomise, aktiviseerimise ja haldamise suhtes.

Tervist :)

  • sunaurusA
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    edit-2
    1 year ago

    Ma täpsustaks kõigepealt mõned asjad üle:

    Esiteks, nii !eesti@lemmy.world kui ka !eesti@lemm.ee on täpselt samamoodi kasutatavad erinevatest Lemmy instantsidest. Mõlemast instantsist (ja ka teistest) saab samamoodi mõlemas kommuunis osaleda.

    Teiseks, !eesti@lemm.ee-s on hetkel 128 subscriberit, !eesti@lemmy.world-is on 22 subscriberit. Väiksemasse kommuuni ümber kolimine tähendaks palju suuremale hulgale inimestele ebamugavust, samas ei annaks reaalselt midagi juurde.

    Kolmandaks, see on hetkel Lemmys üks suur probleem, et väga paljud kommuunid luuakse just lemmy.worldi. See tekitab single-point-of-failurei nii organisatoorselt kui ka tehnoloogiliselt. Kui Lemmy.worldis mingi jama on, siis saavad väga paljud kommuunid väga valusalt pihta. Saan muidu väga hästi aru - esmapilgul tundub osadele uutele kasutajatele tähtis, et oleks üks “põhiline” Lemmy, aga tsentraliseeritud Lemmy puhul oleks tulemus kindlasti sama halb, nagu iga teiste tsentraliseeritud platvormiga (Reddit jne). Õnneks ei olegi selline tsentraliseerimine Lemmy eesmärk. Lemmy töötab ikkagi nagu e-mail - kujutad ette, et Outlooki kasutajad üritaksid inimesi Gmailist Outlooki kolida, et “kõik ikka ühes kohas oleks”? 😃 Rõhutan veelkord üle - isegi need, kes liituvad just lemmy.worldiga (sest arvavad ekslikult, et kõige suurem Lemmy instants on kõige parem), saaksid täpselt samamoodi liituda ja osaleda eesti kommuuniga nii !eesti@lemm.ee kui ka !eesti@lemmy.worldi puhul.

    Olen ise väga huvitatud sellest, et Lemmys eesti kommuun säiliks ja aktiivsus tasapisi kasvaks, aga usun tõsiselt, et praegu väiksemasse kommuuni kolimine oleks vähem jätkusuutlikum, eriti seetõttu, et väiksem kommuun asub kõige rohkem ülekoormatud instantsis.

    Kogemuste pöhjal kardan, et kui peaksin (vähemalt algusperioodil) hakkama arvestama praeguste lemm.ee moderaatorite nägemusega

    Minu poolt sellist piirangut küll ei ole. Muide, sa oled hetkel ainuke moderaator !eesti@lemm.ee-s 😃 kas sa ei tahaks ikkagi lihtsalt siin oma nägemusega tuld anda? Kui sulle ikkagi tundub, et millegi poolest on lemmy.world-is paiknev kommuun parem, kui lemm.ee-s paiknev kommuun, siis ma hea meelega arutaks sinuga seda teemat otse, et saaksin su muredest paremini aru (ja ehk oma positsiooni paremini selgitada). Võiksid mind lisada kas Matrixis (@sunaurus:matrix.org) või Discordis (@sunaurus).