Originaaltekst:

Me, /r/eesti moderaatorid, oleme otsustanud toetada algaval nädalal toimuvat protesti. Tõenäoliselt on enamik aktiivsetest Redditi kasutajatest olukorrast juba teadlikud, aga väga lühikese ülevaatena on Reddit andnud teada, et nende API muutub tasuliseks. See, et API muutub tasuliseks, poleks iseenesest probleem, aga antud hinnakiri on absurdne (ühe alternatiivse rakenduse jaoks 20 miljonit dollarit aastas), muudatusest teatati ainult 30 päeva varem (tegu on muudatusega, mis pühib alternatiivsete rakenduste ja bottide arendajate sissetuleku hetkega minema), ja Redditi vastused tagasisidele ja küsimustele on olnud alla igasugust arvestust.

Me oleme vabatahtlikud. Me ei saa modereerimise eest palka. Redditi omad mobiilirakendused ei ole piisavalt head, et nendega oleks võimalik efektiivselt modereerida. Siin alaredditis ei ole kasutusel ühtki botti (peale AutoModeratori, mis on Redditisse integreeritud), aga väga suur osa alareddititest sõltub täielikult bottidest. See, et Reddit üritab teenida meie pealt raha ja teeb samal ajal meie vabatahtlikku tööd raskemaks, ei ole okei.

Paneme 12. juuni keskööl /r/eesti privaatrežiimi. Tühjendame samal ajal meie approved users -nimekirja. Soovitame ka teil protesti ajal Redditi kasutamist vältida. Nii saame võimalikult efektiivselt läbi sõnumi, et nende muudatustega jätkamine tähendab, et Reddit kaotab kasutajaid.

Avame alaredditi uuesti 14. juuni keskööl.